TreurTeeVee

Vierdelige absurdistische dramaserie

DATUM februari 2017
TAKEN ANIMATIE, art direction, grafisch ontwerp, visual effects

Na tien jaar muziektheater te hebben gemaakt, zet Circus Treurdier in 2017 een nieuwe stap. Een TV-serie voor de VPRO, in samenwerking met producent Pupkin: TreurTeeVee. Surrealistisch absurdisme in een volledig vormgegeven wereld.

Visual Effects: Making of

Een video waarin ik geprobeerd heb zo duidelijk mogelijk te laten zien wat ik precies gedaan heb qua digitale vormgeving. Steeds zie je eerst de beelden zoals cameraman Tom Bakker ze heeft geschoten. Vervolgens leg ik daar lagen overheen om de wereld te vergroten. Daarna volgt nog de kleurcorrectie, die werd gedaan door The Lodge Amsterdam.

Visual Effects: Stills

Grafische Props

Onze regel was: Alles wat te zien is, moet door ons zijn vormgegeven. Alles van de decors tot de kranten die mensen lezen, posters in de achtergrond, alle etiketten van producten, etc. Niet alleen omdat het er leuk uitziet, maar ook om alle scènes en personages van verschillende afleveringen aan elkaar te verbinden en zo één TreurTeeVee universum te creëren.

Onderstaande afbeeldingen komen uit seizoen 1. Klik hier om een interview met mij in de Volkskrant te lezen over mijn werk voor seizoen twee.

Leader

Voor de leader heb ik samengewerkt met animator David Zaagsma.

Bekijk alle afleveringen van TreurTeeVee HIER.